1:1 coachingstraject

LAAT JE IDEEËN BUITENSPELEN!​

Zit je vol prachtige plannen maar maak je ze steeds te groot en ingewikkeld? Heb je een hoofd vol ideeën maar loop je steeds weer vast in analyseren, overdenken en perfectioneren?

Voel je dat er veel meer in je zit dan je nu laat zien, maar dat iets je daar nog in tegenhoudt?

Wil je mooie dingen creëren waar je andere mensen blij mee maakt? 

Dan help ik je heel graag op een manier waarbij je met plezier je plannen nu echt eens tot leven laat komen!

Ben jij dit?

Je enthousiasme is een belangrijke drijfveer voor je. Je hebt een hoofd vol ideeën. Regelmatig denk je ‘yes, dit is het!’. Dat overspoelt je met een blij gevoel. Heerlijk. Je hebt meteen zin om er mee aan de slag te gaan. 

Alleen bij het concreet maken van je plannen zitten gedachten je in de weg als “wie zit daar nou op te wachten, ze zien me al aankomen”, “waar haal ik de tijd vandaan”, “leuk bedacht, maar daar verdien ik toch geen cent mee”. 

De hoeveelheid van je ideeën kan je overweldigen en verlammen. Welke moet je nou toch kiezen? Hoe weet je of je het juiste idee te pakken hebt? Of je plan wordt zo groot en ingewikkeld dat je niet meer weet waar je in vredesnaam moet beginnen en het overzicht verliest.

Je loopt al maanden, of zelfs jaren, dezelfde rondjes te draaien in je hoofd. Zo zonde dat je daardoor niet je prachtige plannen uitvoert! Want als je dat wel zou doen, brengt dat zoveel positieve verandering voor jou én voor de mensen die je daarmee helpt en blij maakt. Daar verlang je ook naar. Eindelijk eens doe plannen in je hoofd uitvoeren in plaats van uit te denken.

stap voor stap

Ik ken dat zelf ook ontzettend goed. Aan het begin van mijn coachingspraktijk heb ik de eerste twee jaar vooral zitten puzzelen, twijfelen en sleutelen aan mijn ideeën.

Ik wilde een plan hebben. Ik wilde eerst goed duidelijk hebben wat ik zou gaan doen, en voor wie. Al dat denken verlamde me alleen maar en daardoor voerde ik zelfs geen één van mijn ideeën uit! Knettergek werd ik er van.

Terwijl het allemaal zoveel minder ingewikkeld was dan ik al die tijd dacht. Het vraagt alleen iets heel anders van me dan ik steeds deed. Ik weet nu hoe ik wel meteen in actie kom. 

Ik werk nu vanuit plezier met kleine overzichtelijke stapjes. Al doende ontdek je wat werkt en wat niet. Zo kan je idee heel organisch groeien. Je bouwt ook je zelfvertrouwen uit (terwijl dat alleen maar steeds minder wordt als je blijft hangen in denken). Daardoor durf je steeds grotere stappen durft zetten. 

Het is voor mij echt een ommekeer in mijn werk geweest (en de rest van mijn leven!) toen ik ontdekte dat ik zó kon ondernemen. Ik zie dat ook bij de mensen waarmee ik werk.


Zo fijn, Marieke begrijpt hoe mijn chaotische fladderhoofd werkt! Ze heeft een lichte, speelse, nieuwsgierige manier van werken die ik heel prettig vind. En tegelijkertijd gaat ze ook de diepte in.

Ik heb altijd veel ideeën en inspiratie maar mijn plannen maakte ik steeds veel te groot en ingewikkeld, waardoor ik niet vooruit kwam.

Het traject bij Marieke heeft me geholpen om te ontdekken hoe het anders kan. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt door met kleine stapjes te werken. En om je enthousiasme te volgen.

Wat eerst nog zwaar en geforceerd voor me voelde wordt daardoor kleiner en eenvoudiger. En het lukt nu wel om mijn ideeën in beweging te krijgen!

Sharon Huisman

de stiltemaker

vier ingrediënten

De lessen die ik de afgelopen tien jaar heb geleerd, zet ik nu in bij mijn trajecten. Ik ben in kaart gaan brengen wat de stappen en fases daarin zijn (zo kwam mijn analytische hoofd me toch weer van pas) en daar help ik andere ondernemers bij. Dat doe ik met heel veel liefde!

In dit coachingstraject van drie maanden gaan we met de volgende ingrediënten aan de slag:

kleine stapjes

Het is belangrijk dat je begint met je idee. Uit de denkmodus en in de doemodus. Door met kleine stapjes te werken zorg je dat het veel behapbaarder en eenvoudiger wordt. En veel minder eng!

terugkijken

Vervolgens kijk je per stapje terug. Wat werkte er? En wat niet? Vanuit daar kijk je wat er nodig is voor een volgende stap. Zo hoef je niet alles uit te plannen maar hou je wel focus en krijg je meer resultaat.

plezier

Plannen worden vaak zo serieus, dat het plezier eruit verdwijnt. En juist daardoor stagneren ze. In dit traject leer je hoe je plezier inzet. En hoe je daar steeds weer naar toeschakelt. Angst verlamt, plezier beweegt.

nieuwe gewoonten

We gaan ook aan de slag met nieuwe gewoonten. Die je helpen om blijvend je plannen in beweging te blijven. We kijken wat voor je werkt en hoe je dat versterkt.

Ik had een paar projecten die ik graag wilde doen maar die ik steeds liet liggen. Ik zette me vast, doordat ik van tevoren eerst wilde weten wat iets zou opleveren. Anders voelde het voor mij te vaag. De dingen waarvan ik dacht ‘dat lijkt me gewoon heel leuk om te doen’ deed ik niet. Ik stopte daardoor mijn inspiratie, ideeën en creativiteit.

Door het traject bij Marieke heb ik nu een nieuwe aanpak en houding gevonden, waarbij ik niet eerst alles uit hoef te denken maar die wel heel praktisch is. Ik heb ontdekt dat ik daardoor al veel kan in korte tijd. Ik maak nu wel de dingen die ik graag wil maken, met meer plezier en rust.

Het traject leek op het eerste gezicht luchtig, leuk en verrassend. Dat is ook zo maar het ging veel dieper dan ik had verwacht. Ik denk dat het juist door die combinatie zo goed beklijft.

Marjolein van Braam Morris

marjoleintekent.nl

hoe ziet het traject eruit?

uitgebreide coachingsessies

We beginnen het traject met een coachingsessie van twee uur. Dat doen we live in Amsterdam of via videobellen. 

Vooraf krijg je nog een paar schrijfopdrachten van me. We duiken diep jouw ideeën en verlangens in.  

We eindigen het traject ook met een uitgebreide sessie waarin we kijken we hoe je de lessen die je hebt geleerd blijvend in gaat zetten.

wekelijkse
coachingcalls

Je draait al jaren dezelfde rondjes. Dat verander je niet zomaar even snel. Dat heeft aandacht nodig. Daarom spreken we elkaar wekelijks via videobellen.

Waar je tegen aan loopt zetten we in deze sessies om tot concrete kleine stapjes waar je meteen mee aan de slag kan.

We kijken ook naar het grotere plaatje. Waar loop jij steeds in vast en hoe kan je dat veranderen?

persoonlijke
online omgeving

Tussen de wekelijkse coachingcalls houden we contact.

Je krijgt een persoonlijke online omgeving. Daar hou je overzicht over de stapjes die je zet en hebben wij ook tussen de gesprekken contact.

Je vindt daar je opdrachten. Ik check wekelijks even bij je in. Je kan daar al je vragen aan me kwijt.

Prijs: €1.499 (incl. BTW)


plan een gratis kennismaking

van geinig experiment tot succesvol product

Ik ontdekte deze organische manier van werken zelf op een verrassende manier. Ik zag een TED-talk van een wetenschapper die vertelde hoe belangrijk het voor volwassen is om te blijven spelen. Dat liet me niet meer los. Ik besloot een maand een (in eerste instantie vooral geinig bedoeld) experiment te doen waarbij ik iedere dag een speelkwartier op mijn todo-lijst zette.

Ik denk nog met veel plezier aan die maand terug. Het was zo leuk! Maar het zette nog zoveel meer in beweging. Ik merkte al snel dat ik flexibeler met uitdagingen om ging. Ik werd veel creatiever in mijn werk. Niet alleen dat ik meer ideeën in mijn hoofd kreeg, maar ik voerde ze veel makkelijker uit. Stap voor stap. Vanuit mijn enthousiasme. Niet vanuit wat verstandig of handig was, maar vanuit wat me leuk leek.Het leerde me om ‘gewoon te beginnen’, imperfect, zonder vooraf bedacht plan. En hoe ik zo veel meer voor elkaar kreeg.

Zo bedacht ik bijvoorbeeld een mini-crowdfundingactie. In ruil voor € 2,50 voor een kop cappuccino, maakte ik speelse opdrachtjes voor mensen. Die noemde ik SPEELregels. Ik weet nog zo goed dat ik niet kon slapen van de zenuwen toen ik het ’s avonds op Facebook zette. Wie zou dat nou willen? Straks zet ik mezelf compleet voor gek. Mensen vinden het vast belachelijk dat ik dit doe! Tegelijkertijd was er ook een gevoel van opwinding, van plezier, van nieuwsgierigheid. Ik was zo vreselijk benieuwd hoe het verder zou gaan!

Die zorgen bleken de volgende dag al voor niks te zijn geweest. Ik kreeg ontzettend veel leuke reacties en de SPEELregels waren al snel een hit. Toen ruim 100 mensen geld over hadden gemaakt voor een cappuccino, moest ik het stopzetten omdat ik nooit zoveel koffie op kon. 

Ik bleef maar vragen krijgen en besloot er een kaartenset van te drukken. Die werd ook meteen een succes. De bestellingen stroomden binnen. Dat niet alleen. Ik werd uitgenodigd voor interviews met landelijke media, zoals Algemeen Dagblad, Happinez, Radio 538. Evenementen en bedrijven vroegen mij om workshops te komen geven. Ik ontwikkelde nog veel meer producten vanuit de SPEELregels. 

Als kers op de taart werd ik uiteindelijk zelfs gevraagd om mijn eigen TEDxtalk te geven over mijn speelavonturen.

Als ik er nu weleens over nadenk wat er was gebeurd als ik toen niet dit ideetje was gevolgd, als ik het niet zo klein en leuk had gemaakt maar me had laten tegenhouden door die angst. Jeetje, wat had ik dan veel gemist!

Van speelse crowdfundingactie…
…naar succesvol product
… en eigen TEDxTalk

Jouw ideeën uit je hoofd en in actie?

  • Ga met je ideeën aan de slag door kleine stappen te zetten. En vooral te blijven zetten!
  • Leer hoe je richting en focus houdt en niet meer alle kanten op fladdert.
  • Creëer vanuit plezier en enthousiasme.
  • Leer hoe je van angst naar plezier schakelt.
  • Ontdek hoe je terugkerende patronen waardoor je nu vaak vastloopt, blijvend kan veranderen.
  • Bouw aan gewoontes en rituelen in je leven die zorgen voor meer rust en focus.

Creatieve processen en waar je daarin tegen aanloopt zijn heel persoonlijk. Daarom is dit een 1-op-1 traject met veel aandacht en contact. Afgestemd op jou.

 

Dat wil ik. Let’s talk!

Prijs: €1.499 (incl. BTW)

Het traject bij Marieke haalde me uit mijn hoofd en zorgde ervoor dat ik aan de slag ging. De opdrachten waren cadeautjes, bij het openen was ik elke keer weer benieuwd wat erin zou zitten.

Door kleine oefeningen werden patronen op een hele directe en soms zelfs fysieke manier duidelijk. Ik vond het interessant om zo bewust met mijn creativiteit bezig te zijn. Hoe zet ik het aan, wat is het voor mij, wanneer raak ik geblokkeerd, wat kan dan helpen?

Marieke weet mijn speelse kant aan te zetten. Ik kreeg door de oefeningen en onze gesprekken weer zin om aan de slag te gaan, andere materialen te ontdekken. Dat is voor mij als creatief heel waardevol, want het is èn heel leuk om te doen èn ik ontdek nieuwe dingen.

Mijn valkuil is om vooral grote projecten te bedenken, door Marieke kom ik weer terug bij het kleine. Je hoeft niet altijd te weten wat eruit gaat komen om ergens mee te beginnen en creativiteit zit zoveel dingen. Het was lang geleden dat ik zo heb gewerkt, lang leve het ‘doe maar watten’!

Beke Olyrhook

junglereporter.nl

Heb je nog vragen?

  • stuur een mail naar mail@mariekevandam.nl
  • DM via Instagram: @mariekevandam_
  • of bel naar 06-47146287