Selecteer een pagina

Dwaalsessie

Een dwaalsessie is een verfrissende middag waarin je (sluimerende) creativiteit wordt wakker geschud en nieuwe ideeën op doet voor je plannen.

Want dwalen is één grote oefening en uitnodiging in creativiteit.

Even uit de haastige stroom van drukdrukdruk en doordoordoor stappen. Loslaten van de strakke blik op alle moetjes, targets en todo’s geeft je ruimte om je creativiteit op te laten borrelen en te ontdekken wat er in je leeft.

Door op onverwachte zijpaadjes terecht te komen, maak je nieuwe verbindingen, kom je op andere ideeën.

verrassend coachings-avontuur om jouw creativiteit AAN te zetten

Ik neem je mee naar een verrassende plek ergens in Amsterdam (ik ken er een heleboel!). 

We hebben geen plan (alleen dat is al heel verfrissend). Een middag vol verrassing en verwondering. Jouw nieuwsgierigheid, wat er in je leeft en wat jouw aandacht trekt, wijst ons de weg. 

Onderweg stel ik prikkelende vragen. Je krijgt speelse opdrachten waardoor je de stad op een frisse manier bekijkt én leert het te gebruiken als inspiratiebron voor jouw plannen en ideeën.

We sluiten af met het maken van een dwaalkaart waarin je jouw inzichten en vervolgstappen verzamelt. Heel handig om na de dwaalsessie terug te kijken om steeds weer inspiratie uit te halen.

Hoe gaat een dwaalsessie?

Start

We gaan zo’n 2,5 uur met elkaar op pad in Amsterdam.

Voordat we gaan dwalen hebben we al met elkaar gebeld om jouw dwaalvraag helder te krijgen.

We beginnen in een koffietentje. Daar krijg je jouw dwaalboekje. Daarin ga je meteen een eerste opdracht doen. Onderweg kan je daar jouw observaties en inzichten in verzamelen.

 

 

Dwalen

Het dwalen is een mix tussen een avontuur, inspiratiesessie en coaching.

Als je gewend bent om je werk en je leven tot in de puntjes uit te stippelen dan is dwalen een vaardigheid die heel waardevol is om te leren. Want al dwalend ontdek je hoe jij jouw nieuwsgierigheid en plezier volgt.

Onderweg gaan we verder samen jouw ideeën onderzoeken. Ik stel je prikkelende vragen en geef je creatieve oefeningen om er fris naar te kijken.

 

Afsluiting

We sluiten ook weer in een koffietentje af. Daar ga je de inzichten en ontdekkingen uit je dwaalsessie visueel in kaart brengen. Je hoeft daar niks voor te kunnen. Ik help je daarbij!

Dat is nog niet het einde. Want na een week hebben we een online afspraak waarin we terugkijken en concreet maken hoe jij verder gaat met jouw plannen en ideeën. 

Na een maand hebben we nog een keer een online sessie om te kijken welke hobbels je tegenkwam en wat je daarbij helpt.

Stories over dwaalsessies

Benieuwd naar eerdere dwaalsessies? Hieronder vind je een paar verslagen die ik eerder op Instagram Stories deelde.

Dwalen is mijn ‘happy place’

Het is mijn favoriete manier om mijn creativiteit aan te zetten. Dwalen in een stad. Het zet alles in me aan dat hoort bij creativiteit: mijn nieuwsgierigheid, beginnen zonder plan, me laten leiden door mijn mijn plezier en wat mijn aandacht trekt.

Tussendoor ga ik naar koffietentjes om te schrijven of ideeën uit te werken die ik onderweg krijg. Iedere keer word ik weer verrast! Het geeft me zowel nieuwe inspiratie als focus.

Door even uit mijn dagelijkse dingen te stappen voel ik weer waar ik naartoe wil. Ik maak er dan ook heel bewust tijd voor vrij. 

Het verwonderen over wat ik onderweg tegenkom, de verrassende situaties, even in een andere omgeving zijn, door zachte ogen kijken. Het brengt me altijd weer bij mijn plezier. En dat maakt het voor mij zo’n belangrijke tool om te kunnen ondernemen op mijn eigen manier.

Ik ontdekte dat het ook een perfecte setting is om creativiteit te coachen. Dwalen is namelijk één grote oefening en uitnodiging van creativiteit.

Wat krijg je?

 

 • vooraf bellen om samen jouw dwaalvraag en -wensen in kaart te brengen.
 • circa 2,5 uur dwalen
 • koffie of thee en lekkers in koffietentjes
 • dwaalkaart (om je inzichten te bewaren)
 • 2 x coachingsessie van half uur (via Zoom)
 • persoonlijk stappenplan voor jouw idee

€ 575 (ex btw)

Wat vonden anderen van hun dwaalsessie?

Rhodee van der Kam
Even Eef | Mailblue specialist

Wat de dwaalsessie mij bracht: een vriendelijke spiegel waarin ik mijzelf zag en dacht ‘ja, kijk nou toch eens.. dit ben ik! Met mijn dromen, mijn onzekerheden, mijn tempo – en alles is oké.‘.

Ik ging naar huis met een vleug bevestiging dat ik echt mag geloven in mijzelf, mijn eigen wil, mijn eigen kunnen, mijn gevoel en mijn interesses. En dat ik deze op mijn manier met de wereld mag gaan delen.

We stonden bewust stil bij dingen die ik onderweg opmerkte. Het dwaalverslag maakt dat alles nog steviger in mijn geheugen gegrift staat. Dat merk ik omdat ik regelmatig een moment terug denk aan de dwaalsessie (met voor mij de reminder: het is oké, je doet het goed).

De impact van de dwaalsessie heeft me echt verrast en ontroert me.

Gijske de Bruijne

In de drukte van alledag vind ik het lastig om ruimte te maken voor mezelf en mijn ideeën. Ik vond het fijn om daar eens uitgebreid de tijd voor te nemen.

De dwaalsessie was voor mij een stok achter de deur én een kado aan mijzelf.

Ik vond het fijn om eens zo bewust bezig te zijn met mijn creatieve proces. Het hielp me om mijn focus in de juiste richting te zetten.

Marlisa Wareman

Directeur Indonesisch dierenpark

Tijdens de dwaalsessie bedachten we een leuk en praktisch ritueel voor Marlisa. Als ze haar (vanaf nu) vaste middag heeft voor haar creatieve werk dan kleed ze zich om in haar tuinpak. Zo maakt ze aan zichzelf én haar collega’s duidelijk dat dit haar creatieve uurtjes zijn en ze op dat moment een andere rol heeft dan de rest van de week. 

Marieke denkt op een verfrissende manier en hielp me door de dwaalsessie van een andere kant naar mijn ideeën te kijken. Ik kon ze met haar begeleiding beter indelen op wat plezier en energie geeft.

We namen onder de loep wat ik spannend vind, om daarna mini missies te formuleren die ik op korte termijn kan uitvoeren. Ik ben heel blij dat Marieke me weer een stap verder heeft geholpen op mijn pad!

Petra Wiebenga

Art Based Learning Facilitator

Vragen over de dwaalsessies

Waarom is de dwaalsessie in de stad? En niet in de natuur.

Dwalen in de natuur is heerlijk om te doen. Verre uitzichten. veel groen. Frisse lucht.

Toch vind ik voor dwaalsessies steden de ideale plek. Er zijn steed weer nieuwe afslagen om uit te kiezen, verborgen hofjes, street-art, bijzondere winkeltjes. En zoveel om te zien!

Je vindt veel rustplekjes: overal bankjes, terrasjes en koffietentjes.

Ook handig van steden: je zit aan het einde van je dwaaltocht eigenlijk nooit ver weg van een bus- of tramhalte om weer terug te komen waar je wil zijn.

Ik vind Amsterdam zo'n drukke stad. Waarom gaan we daar dwalen?

Ik ken Amsterdam op mijn duimpje. Ik heb er 25 jaar gewoond en ongelooflijk veel gedwaald. Er zijn zoveel perfecte dwaalgebieden.

We gaan niet in de drukke binnenstad dwalen. Ik zoek altijd een plek waar we de ruimte hebben, geen overload aan prikkels is en we niet voortdurend hoeven op te letten of je omver wordt gereden door een fietser.

Als we vooraf bellen, kijk ik wat jouw wensen zijn. Op basis daarvan kies ik ons beginpunt. Dat kan een park zijn, langs het water, een buurt vol hofjes, grachtjes waar bijna niemand komt, of een industrieel gebied waar veel creatieve bedrijfjes zitten.

Ik krijg vaak verraste reacties over hoe mensen Amsterdam tijdens de dwaalsessies ineens heel anders ervaren.

Jaaaa, ik wil mee! Hoe regel ik dat?

Super leuk! Ik kijk er ontzetten naar uit om samen met je op pad te gaan en jouw creativiteit aan te zetten.

 • Bestel en betaal je de dwaalsessie in de webshop.
 • Je krijgt meteen een automatische bevestiging en factuur in de mail.
 • Ik stuur je dezelfde of de volgende dag nog een mailtje om een belletje te plannen.
 • We bellen om jouw dwaalvraag en -wensen met elkaar te onderzoeken en helder te krijgen.
 • En dan gaan we samen op dwaalavontuur!
 • Een paar weken later hebben we nog een Zoom om te kijken hoe het gaat met wat je uit de dwaalsessie hebt en wat je nog nodig hebt om daarmee verder te gaan.
Het spreekt me heel erg aan. En toch... Ik twijfel nog of het bij mijn vraag past.

Snap ik helemaal! Geen probleem. Bel me op 06-47146287. Vind je het fijner om een belafspraak in te plannen? Dat kan via deze link.